ماده ۳۳ـ نصاب معاملات با توجه به تبصره ( ۱ ) ماده ( ۳ ) قانون برگزاری مناقصات ـ مصوب ۱۳۸۳ـ تعیین می شود و به مواردی که معامله براساس مزایده انجام می شود ، نیز تسری می یابد .
تبصره ۲ ـ مبنای نصاب درفروش، مبلغ برآوردی است که به تشخیص مدیرعامل (و یا نماینده مجاز او) توسط مشاور طرح و یا کارشناس ارزیاب (کارشناس منتخب هیئتمدیره و یا کارشناس رسمی دادگستری) تعیین میشود.
ماده ۴۰ ـ مزایده به روشهای زیر انجام میشود:
الف ـ در مورد معاملات کوچک، بهای مورد معامله توسط کارشناس منتخب هیئتمدیره ارزیابی و فروش به بیشترین بهای ممکن به تشخیص و مسئولیت مأمور فروش صورت میپذیرد.
ج ـ در معاملات بزرگ، قیمت پایه کارشناسی به تشخیص مدیرعامل (و یا نماینده مجاز او) توسط مشاور طرح و یا کارشناس ارزیاب (با اکثریت آراء هیئتی کارشناسی متشکل از سه نفر به انتخاب هیئتمدیره و یا کارشناس رسمی دادگستری) تعیین و به یکی از روشهای زیر عمل میشود:
۱ ـ برگزاری مزایده عمومی از طریق انتشار فراخوان در روزنامههای کثیرالانتشار.
۲ ـ برگزاری مزایده محدود.
ماده ۲۰۱- تبصره ۱ ـ حسابرسی پس از ترخیص توسط حسابرسانی که در امور گمرکی مهارتهای لازم را دارند، انجام میشود. گمرک در صورت لزوم میتواند از خدمات سازمان حسابرسی (وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی) یا مؤسسات حسابرسی مورد تأیید سازمان حسابرسی یا جامعه حسابداران رسمی ایران نیز استفاده نماید.
ماده ۲۱۶ ـ کمیسیونهای رسیدگی به اختلافات گمرکی و تجدیدنظر میتوانند:
ب ـ در مواردی که لازم بدانند موضوع را به کارشناس رسمی دادگستری یا مراجع علمی و رسمی یا اشخاصی که از طرف دستگاههای دولتی معرفیشدهاند ارجاع نموده و حقالزحمه کارشناسی (غیر دادگستری) و طرفی که باید آن را پرداخت نماید تعیین کنند.
[۱] . مواد مذکور ذیل این عنوان، در آییننامههای دیگری تحت همین مواد با همین محتوا بیانشدهاند که عبارتاند از: آییننامه مالی و معاملات شرکت مادر تخصصی دارویی و تجهیزات پزشکی کشور – آییننامه مالی و معاملات شرکت مادر تخصصی حملونقل ریلی کشور