آیین‌نامه بازرسی و نمونه‌برداری مصوب ۲۸/۴/۱۳۵۰ شورای عالی استاندارد

۳ – کارشناسان مؤسسه باید در موقع بازرسی و نمونه‌برداری پروانه یا کارت مخصوص و همچنین اجازه‌نامه رسمی بازرسی و نمونه‌برداری را همراه داشته باشند و آن را قبل از شروع به بازرسی و نمونه‌برداری به مدیران کارخانه‌ها و یا کارگروه‌ها و یا مسئولان محل‌های تهیه یا تولید یا ساخت یا نگاهداری و یا فروش فرآورده‌های استانداردشده ارائه دهند.

ماده ۴ – وظائف کارشناسان در موقع بازرسی

وظائف کارشناسان در وقع بازرسی برحسب مورد به‌قرار زیر است:

۱ – بازرسی فیزیکی از فرآورده بر اساس استاندارد رسمی.

۲ – نمونه‌برداری از فرآورده استانداردشده با حضور و یا بااطلاع مدیران یا مسئولان کارخانه‌ها و کارگاه‌ها یا متصدیان مراکز تهیه یا تولید و عرضه یا فروش آن‌ها.

۳ – انجام آزمایش بر روی فرآورده استانداردشده در آزمایشگاه کارخانه یا کارگاه.

۴ – بررسی نتایج آزمایش‌هایی که در آزمایشگاه‌های کارخانه‌ها یا کارگاه‌ها انجام‌شده است.

۵ – نظارت مستمر یا غیرمستمر و محدود و یا نامحدود از وضعیت تولید و ساخت فرآورده استانداردشده در تمام مراحل تهیه و ساخت و بسته‌بندی.

۶ – تعلیم روش‌های علمی نمونه‌برداری و آزمایش نمونه‌ها بر طبق روش آزمایشی که در استاندارد رسمی پیش‌بینی‌شده است.

۷ – مراجعه به دفاتر و مدارکی که برای انجام بازرسی لازم و ضروری باشد و تهیه رونوشت تمام یا قسمت از مدارک مورد لزوم.

۸ – بازرسی در نحوه استعمال علائم استاندارد رسمی.

۹ – انجام اقدامات و عملیاتی که برای اجرای استانداردهای اجباری و تشویقی لازم بوده و هیئت‌مدیره مؤسسه در حدود قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران یا سایر قوانین موضوعه انجام آن‌ها را تصویب و ابلاغ کرده باشد.

به اشتراک گذاری مطالب:

جستجو