ضوابط اجرایی استانداردهای اجباری و تشویقی و طرز بکار بستن علائم آن­ها مصوب شورای عالی استاندارد

ماده ۵ – برقراری سیستم کنترل کیفیت

کارخانه‌ها و کارگاه‌های مشمول اجرای استانداردهای اجباری و تشویقی مکلف‌اند برای کنترل فرآورده‌ها و تطبیق مشخصات و کیفیت آن‌ها با استاندارد آزمایشگاه کنترل کالای خود را که زیر نظر مسئول کنترل کیفیت کارخانه یا کارگاه اداره خواهد شد با وسایل مورد لزوم برای انجام آزمایشات لازم تأسیس نمایند. در موارد خاص کارخانجات می‌توانند با موافقت مؤسسه برای انجام بعضی از آزمایشات لازم از امکانات سایر آزمایشگاه‌ها استفاده کنند.

تبصره ۱ – برای تجهیز آزمایشگاه و کنترل فرآورده و برقراری سیستم کنترل کیفیت به‌منظور تطبیق آن با استاندارد تولیدکننده می‌تواند از مؤسسه تقاضای تهیه طرح‌های لازم و اعزام کارشناسان ناظر به کارخانه یا کارگاه خود را نماید. در این حالت تولیدکننده مکلف است قبلاً هزینه تهیه طرح و حق‌الزحمه کارشناس را بر طبق تعرفه تعیین‌شده به حسابی که مؤسسه تعیین می‌کند، در بانک واریز نموده و اعلامیه بانکی را ضمیمه درخواست خود نماید.

ماده ۱۴ – تولید فرآورده استانداردشده

کارشناس یا کارشناسان بازرس باید نتیجه بازرسی و مشاهدات خود و همچنین تاریخ شروع به تولید فرآورده استانداردشده و علامت‌گذاری آن را به حضور تولیدکننده یا نماینده قانونی او صورت‌مجلس نموده و مراتب را به‌ضمیمه یک نسخه از آن کتباً و حداکثر ظرف ۴۸ ساعت از تاریخ تنظیم به مؤسسه گزارش نماید.

ماده ۲۰ – اقدامات اولیه جهت جمع‌آوری و توقیف فرآورده‌های خارج از استاندارد

دستور اقدامات قانونی جهت جمع‌آوری و توقیف فرآورده‌های خارج از استاندارد توسط رئیس مؤسسه یا مقام تفویض اختیار شده صادر و به ترتیب زیر عمل می‌گردد:

۱ – کارشناسان باید فوراً به محل‌های وجود فرآورده‌های خارج از استاندارد و یا فاقد علامت استاندارد مراجعه و از آن‌ها به‌قدر کافی نمونه‌برداری نموده و از بقیه نیز با مشخصات کامل ازنظر تعداد، وزن آن‌ها، بسته‌بندی و غیره صورت‌برداری نمایند.

۲ – برحسب اقتضای زمان و مکان فرآورده مزبور را در محل مطمئن و امنی گذارده و پس از الصاق مهر فلزی یا لاکی استاندارد صورت‌مجلس مشروحی با ذکر دلایل، علت و تعیین مشخصات دارنده فرآورده و تعداد مهرهایی که لاک شده است تنظیم می‌گردد و سپس به شخص یا بنگاه دارنده فرآورده با حضور مأمورین نیروی انتظامی تحویل و مراتب صورت‌جلسه، امضاء و ضمیمه صورت‌مجلس مذکور می‌شود.

۳ – کارشناسان باید فوراً گزارشی به‌ضمیمه صورت‌مجلس مزبور که در حکم اسناد رسمی است به رئیس مؤسسه یا نماینده وی تسلیم نمایند.

۴ – رئیس مؤسسه یا نماینده وی یک نسخه از صورت‌مجلس مزبور را با ذکر دلایل و اینکه فرآورده و موضوع صورت‌مجلس برای مصارف دیگری قابل‌استفاده بوده و یا قابل‌مصرف نمی‌باشند به مرجع قضایی مربوط فرستاده و بر طبق حکم ماده ۹ قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه درخواست تعقیب مجرم و صدور حکم و توقیف فرآورده‌های خارج از استاندارد را می‌نماید.

۵ – مؤسسه همچنین مراتب را نیز به تولیدکننده ابلاغ می‌نماید و نامبرده ملزم است بلافاصله اقدام به جمع‌آوری بقیه فرآورده‌های تولیدشده نمونه و مراتب را به مؤسسه گزارش دهد در غیر این صورت فرآورده‌های مزبور حکم اجناس ممنوعه را داشته و طبق مقررات نسبت به بقیه فرآورده‌های مذکور رفتار خواهد شد.

به اشتراک گذاری مطالب:

جستجو