کمیسیون توسعه خدمات حقوقی، دارای وظایفی در زمینه های مشاوره حقوقی، وکالت، قضائی و کارشناسی بوده و از اولین کمیسیون های فعال در مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه است.
این کمیسیون از آبان ماه سال 98 با اقدام و فعالیت های رو به جلو، تأثیر چشم گیری در گسترش بازار کاری وکلاء و کارشناسان در سطح کشور بالاخص وکلاء و کارشناسان مرکز داشته است، انجام بالغ بر بیش از 15000 کار کارشناسی در قالب بیش از 5000 مورد ارجاع در رشته های مختلف از جمله حسابداری و حسابرسی، راه وساختمان، وسائط نقلیه، برق، ماشین و تأسیسات کارخانجات و غیره یکی از دستاورد های مهم این کمیسیون در دوره فعّالیت خود می باشد، همچنین انعقاد بیش از 20 مورد تفاهم نامه همکاری با سازمان های مختلف نمونه ی دیگری از فعالیت های این کمیسیون می باشد.
گسترش و ایجاد بازار کسب و کار برای وکلاء و کارشناسان رسمی در سراسر میهن اسلامی، انجام امور کارشناسی با حجم بالا و ارجاع آن به متخصص ترین افراد در عین سرعت و دقت و نظارت عالیه بر کارشناسی های صورت گرفته از نکات قوت کمیسیون توسعه خدمات حقوقی می باشد.
توجه ویژه به حقوق عامه و حمایت از آن یکی از خطوط مهم ارائه شده توسط کمیسیون است، انجام امور کارشناسی برای سازمان ها و نهاد های دولتی و عمومی یکی از مسائل مورد توجه بوده است، در این میان انجام بیش از 100 فقره ارجاع به سازمان جهاد کشاورزی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نفت، وزارت راه و همچنین قوه قضائیه و سایر ارگان ها از اقداماتی است که در این راستا انجام شده است.
به منظور توسعه خدمات حقوقی، قضایی و کارشناسی مرکز در سطح جامعه و افزایش سطح تعامل مرکز با قوای سه گانه، کمیسیون «توسعه خدمات حقوقی» با شرح وظایف ذیل تشکیل شده است:
الف- توسعه خدمات حقوقی و کارشناسی مرکز به دستگاه های حاکمیتی و بخش خصوصی
ب- توسعه خدمات نوین حقوقی و کارشناسی
ج- برندسازی و معرفی مرکز در حوزه ارائه خدمات حقوقی و کارشناسی
د- کاریابی و عقد تفاهم نامه با دستگاه ها و موسسات عمومی دولتی و غیر دولتی و بخش خصوصی
از مهمترین اقدام صورت گرفته می توان به همکاری وهماهنگی و پیگیری های لازم در مورد راه اندازی سامانه 1515 اشاره نمود. شایان ذکر است سامانه موصوف یکی از جامع ترین سامانه ها در حوزه کارشناسی و وکلاء می باشد.
که این مورد جزء وظائف ذاتی مرکز می باشد که از اولویت های مهم قوه قضائیه بوده که در سند تحول قضائی نیز بر انجام این مورد تأکید شده است.
شایان ذکر است نتیجه اقدامات صورت گرفته بکارگیری و فعالیت بیش از 3000 کارشناس در 33 رشته کارشناسی (در کل کشور) می باشد که این سطح فعالیت و آمار بی سابقه بوده است و با توجه به بررسی صورت گرفته درآمدزایی کمیسیون درحوزه کارشناسی در دوره فعالیت خود، معادل درآمدزایی کل استان های کشور بوده است که این موفقیت از تاریخ تشکیل مرکز کاملا منحصر بفرد و خاص می باشد. در واقع نتیجه اقدامات صورت گرفته ایجاد ذهنیت مثبت در نظر عموم مردم و همچنین نگاه حرفه ای اشخاص حقیقی و ارگان های دولتی و خصوصی به حوزه کارشناسی می باشد.
در ادامه از اقدامات صورت گرفته در کمیسیون توسعه خدمات حقوقی می توان به موارد ذیل اشاره نمود. کمیسیون از محل کسورات انجام شده، هزینه مربوط به اقدامات صورت گرفته به شرح ذیل را تأمین نموده است.
لازم به توضیح است در همین مدت زمان محدودی که ازشروع کار سامانه 1515 (کمتر از یکسال) گذشته است، تاکنون بیش از هفده هزار ابلاغ در کل کشور در سامانه موصوف انجام گرفته است، که آمار آن به تفکیک استان ارائه گردیده است ، شایان ذکر است این اقدام در راستای سنـد تحـول قضایی گـام مهمی در زمینه تحـول حوزه کارشناسی خواهد بود.
همچنین در دوره تحولی مرکز، کمیسیون مسئولیت اجرای جلسات مستمر در راستای اصلاح و تدوین دستور العمل های مربوط به حوزه های مختلف کارشناسی و یکسان سازی صلاحیت های رشته های مختلف کارشناسی و مواردی از این قبیل که نتیجه آن تهیه و تنظیم کتاب جامع کارشناسی کشور خواهد بود که بواسطه آن شفافیت هر چه مناسب تر در این حوزه حاکم خواهد شد.
در پایان شایان ذکر است کلیه فعالیت ها و خدمات انجام شده در دوره فعالیت کمیسیون با حداقل نیروی کار و تلاش مسئولانه افراد شاغل در کمیسیون صورت پذیرفته است.