کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضائی

آدرس

تلفن تماس

کمیسیون توسعه خدمات حقوقی، دارای وظایفی در زمینه های مشاوره حقوقی، وکالت، قضائی و کارشناسی بوده و از اولین کمیسیون های فعال در مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه است.

این کمیسیون از آبان ماه سال 98 با اقدام و فعالیت های رو به جلو، تأثیر چشم گیری در گسترش بازار کاری وکلاء و کارشناسان در سطح کشور بالاخص وکلاء و کارشناسان مرکز داشته است، انجام بالغ بر بیش از 15000 کار کارشناسی در قالب بیش از  5000 مورد ارجاع در رشته های مختلف از جمله حسابداری و حسابرسی، راه وساختمان، وسائط نقلیه، برق، ماشین و تأسیسات کارخانجات و غیره یکی از دستاورد های مهم این کمیسیون در دوره فعّالیت خود می باشد،  همچنین انعقاد بیش از 20 مورد تفاهم نامه همکاری با سازمان های مختلف نمونه ی دیگری از فعالیت های این کمیسیون می باشد.

گسترش و ایجاد بازار کسب و کار برای وکلاء و کارشناسان رسمی در سراسر میهن اسلامی، انجام امور کارشناسی با حجم بالا و ارجاع آن به متخصص ترین افراد در عین سرعت و دقت و نظارت عالیه بر کارشناسی های صورت گرفته از نکات قوت کمیسیون توسعه خدمات حقوقی می باشد.

توجه ویژه به حقوق عامه و حمایت از آن یکی از خطوط مهم ارائه شده توسط کمیسیون است، انجام امور کارشناسی برای سازمان ها و نهاد های دولتی و عمومی یکی از مسائل مورد توجه بوده است، در این میان انجام بیش از 100 فقره ارجاع به سازمان جهاد کشاورزی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نفت، وزارت راه و همچنین قوه قضائیه و سایر ارگان ها از اقداماتی است که در این راستا انجام شده است.

 

رئیس هیئت مدیره استان تهران ـ رئیس کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی ـ رئیس کمیسیون نقل و انتقال، عضو شورای عالی کارشناسان

عضو کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی

عضو کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی

عضو کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی

عضو کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی

مسئول مالی کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی

دبیر کمیسیون توسعه خدمات حقوقی و قضایی

به منظور توسعه خدمات حقوقی، قضایی و کارشناسی مرکز در سطح جامعه و افزایش سطح تعامل مرکز با قوای سه گانه، کمیسیون‌ «توسعه خدمات حقوقی» با شرح وظایف ذیل تشکیل شده است:

الف- توسعه خدمات حقوقی و کارشناسی مرکز به دستگاه های حاکمیتی و بخش خصوصی

ب- توسعه خدمات نوین حقوقی و کارشناسی

ج- برندسازی و معرفی مرکز در حوزه ارائه خدمات حقوقی و کارشناسی

د- کاریابی و عقد تفاهم نامه با دستگاه ها و موسسات عمومی دولتی و غیر دولتی و بخش خصوصی

  • ایجاد زیر ساخت ها به جهت معرفی و انجام خدمات کارشناسی با کیفیت در پهنه کشوری:

از مهمترین اقدام صورت گرفته می توان به همکاری وهماهنگی و پیگیری های لازم  در مورد  راه اندازی سامانه 1515 اشاره نمود. شایان ذکر است سامانه موصوف یکی از جامع ترین سامانه ها در حوزه کارشناسی و وکلاء می باشد.

  • بسط، گسترش و همچنین دسترسی آسان اشخاص حقیقی و حقوقی به خدمات حقوقی، قضائی و کارشناسی در چهارچوب ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.

که این مورد جزء وظائف ذاتی مرکز می باشد که از اولویت های مهم قوه قضائیه بوده که در سند تحول قضائی نیز بر انجام این مورد تأکید شده است.

  • همکاری و مشارکت در برگزاری کارگاه های آموزشی و کارورزی توسط وکلاء،کارشناسان و مشاوران برای متقاضیان حقیقی و یا حقوقی
  • همکاری در برگزاری همایش ها و نشست های علمی در ابعاد مختلف حقوقی ،کارشناسی ،داوری و مشاوره خانواده
  • همکاری در ایجاد زیر ساخت ارائه خدمات حقوقی، قضایی و مشاوره ای شیوه الکترونیکی به افراد موضوع تفاهم نامه
  • ایجاد وحدت رویه در نظرات کارشناسان رسمی مرکز
  • انجام فعالیت های خیر خواهانه در مناطق محروم
  • ارجاع عادلانه کار
  • جلوگیری از اختلافات فاحش در ارزیابی ها به ویژه در بانک ها به منظور جلوگیری از افزایش بدهی ها و معوقات بانکی
  • ارزیابی دارایی های شرکت ها و غیره در بورس به منظور پیشگیری از حبابی شدن قیمتها در بورس و صیانت از دارایی های عموم مردم و ایجاد آرامش و اطمینان هر چه مناسبتر در حوزه سرمایه گذاری و اقتصاد
  • پیشگیری از جعل اسناد و مدارک مربوط به کارشناسی
  • جلوگیری از اطاله دادرسی با تسریع در فرآیند کار ها در حوزه کارشناسی
  • تلاش در راستای تحقق زندان زدایی با سرعت بخشیدن به خدمات کارشناسی در بستر الکترونیک
  • ایجاد لوحه کشیک ودردسترس قراردادن نام کارشناسان کشیک جهت استفاده در محاکم
  • ایجاد لیست کارشناسان معاضدتی در راستای خدمت به افراد کم برخوردار از جمله مددجویان تحت پوشش کمیته امداد ، بهزیستی ، بنیاد شهید و غیره

 

شایان ذکر است نتیجه اقدامات صورت گرفته بکارگیری و فعالیت بیش از  3000 کارشناس در 33 رشته کارشناسی (در کل کشور) می باشد که این سطح فعالیت و آمار بی سابقه بوده است و با توجه به بررسی صورت گرفته درآمدزایی کمیسیون درحوزه کارشناسی در دوره فعالیت خود، معادل درآمدزایی کل استان های کشور بوده است که این موفقیت از تاریخ تشکیل مرکز کاملا منحصر بفرد و خاص می باشد.  در واقع نتیجه اقدامات صورت گرفته ایجاد ذهنیت مثبت در نظر عموم مردم و همچنین نگاه حرفه ای  اشخاص حقیقی و ارگان های دولتی و خصوصی به حوزه کارشناسی می باشد.

 

در ادامه از اقدامات صورت گرفته در کمیسیون توسعه خدمات حقوقی می توان به موارد ذیل اشاره نمود. کمیسیون از محل کسورات انجام شده، هزینه مربوط به اقدامات صورت گرفته به شرح ذیل را تأمین نموده است.

 

  • در مورد انجام وظیفه اجتماعی و امور عام المنفعه که در این زمینه می توان به کلنگ زنی و ساخت بیمارستان 32 تختخوابی در منطقه بِنت در شهرستان نیکشهر استان سیستان و بلوچستان نام برد که تاکنون بیش از یکصد و ده میلیارد (110/000/000/000) ریال از کسورات کمیسیون صرف موضوع موصوف شده است.

 

  • همکاری با مرکز در راستای ایجاد مکان و فضایی مناسب جهت انجام خدمات هر چه بهتر و سریع تر جهت رسیدگی به درخواست مردم وارتقاء کیفیت و خدمات کارشناسی و وکالتی قابل ارائه. (دراین مورد بیش از شصت میلیارد (60/000/000/000) ریال از محل کسورات به منظورتعمیر وبازسازی ساختمان مرکز هزینه گردیده است).

 

  • ایجاد زیر ساخت های لازم جهت ارتقاء کیفیت و سرعت و همچنین رفع دغدغه های مسئولین، کارشناسان و عوام مردم در زمینه کارشناسی که می توان به ایجاد درگاه ملی کارشناسی (سامانه 1515) اشاره کرد که راه اندازی این سامانه به سرعت عمل،کاهش خطاهای انسانی، عدالت در ارجاع کار و مقابله با فساد و همچنین تحقق کار آمدی و   مواردی از این قبیل کمک شایانی نموده است.

لازم به توضیح است در همین مدت زمان محدودی که ازشروع کار سامانه 1515 (کمتر از یکسال)  گذشته است، تاکنون بیش از هفده  هزار ابلاغ در کل کشور در سامانه موصوف انجام گرفته است، که  آمار آن به تفکیک استان ارائه گردیده است ، شایان ذکر است این اقدام در راستای سنـد تحـول قضایی گـام مهمی در زمینه تحـول حوزه کارشناسی خواهد بود.

 

  • از دیگر خدمات انجام شده در کمیسیون می توان به خدمات و اقدامات صورت گرفته در زمینه کارآموزان کارشناسی اشاره کرد  که این امر نیز در راستای  تحقق سند تحول قضایی کشور می باشد.  از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه به فرمت سازی گزارشات کارشناسی و وحدت رویه در این زمینه و همچنین بهینه کردن بحث کارآموزی کارشناسان اشاره کرد که در این راستا مدیریت ارجاع و واگذاری کار تحت نظارت به کارآموزان می باشد، که نتیجه این امر افزایش تجربه و دانش کارشناسان و همچنین ارتقاء سطح کیفیت کارشناسی کشور می باشد.

 

همچنین در دوره تحولی مرکز، کمیسیون مسئولیت اجرای جلسات مستمر در راستای اصلاح و تدوین دستور العمل های مربوط به حوزه های مختلف کارشناسی و یکسان سازی صلاحیت های رشته های مختلف کارشناسی و مواردی از این قبیل که نتیجه آن تهیه و تنظیم کتاب جامع کارشناسی کشور خواهد بود که بواسطه آن شفافیت هر چه مناسب تر در این حوزه حاکم خواهد شد.

 

در پایان شایان ذکر است کلیه فعالیت ها و خدمات انجام شده در دوره فعالیت کمیسیون با حداقل نیروی کار و تلاش مسئولانه افراد شاغل در کمیسیون صورت پذیرفته است.

 

جستجو