کاظم مفاخری با اشاره به تبعیت مراکز استان ها از برنامه ریزی کلان مرکز در تهران ارائه خدمات حقوقی و ارتباط با بدنه مردم را از جمله اهداف عالی حقوقی عنوان کرد و گفت: امروز طرح «وکلا در مساجد» به عنوان یک الگوی تعاملی و ارتباطی با جامعه تبدیل به نمادی برای مرکز شده است.
وی با اشاره به نقش و جذابیت این طرح در استان کردستان درجهت حل مشکلات حقوقی مردم افزود: امروز به واسطه مطالبه عمومی، وکلا و مشاوران ما در تمام شهرستان های استان میز خدمات حقوقی را در مساجد برقرار می کنند و طی توافقی که مرکز با اداره اوقاف داشته پنجشنبه های اخر ماه در بقاع متبرکه برای ارائه خدمات حقوقی رایگان به زائران اقدام می کنند.
مفاخری یکی دیگر از خدمات حقوقی موثر مرکز به مردم استان کردستان را مشاوره تلفنی ۱۲۹ عنوان کرد و افزود: با اطلاع رسانی های صورت گرفته در ارائه این خدمت حقوقی، شاهد افزایش تماس ها با این سامانه از سوی مردم هستیم. وی یکی دیگر از خدمات مهم مرکز را بحث مشاوره رایگان در محاکم قضایی و دادگستری دانست که شامل تمام شهرستان ها می شود و مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
رئیس هیئت مدیره وکلای استان کردستان در مورد آمار تعداد وکلا و کارآموزان در این استان بیان داشت: در حال حاضر استان کردستان درحدود ۶۸۰ وکیل و کارآموز دارد که تعداد کارآموزان از سال ۱۳۹۸ با توجه به قانون تسهیل افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه برای این کارآموزان باید وکیل سرپرست کافی تامین کرد گفت: وقتی دامنه و گستره ارائه خدمات افزایش می یابد به تبع آن مشکلات بیشتری هم وجود خواهد داشت. امروز یکی از مهمترین دغدغه های ما بحث ورود کارآموزان جدید و نیاز به وکیل سرپرست می باشد. چرا که این شرایط برای خانم ها سخت تر است. الان در برخی شهرستان ها مانند مریوان ما کلا دو نفر خانم وکیل پایه یک با شرایط معین شده داریم و می بینیم که بعضاً نزدیک به ۱۰ نفر کارآموز پذیرفته شده هستند و این برای وکیل بسیار سخت است و چالش ایجاد می کند.
مفاخری درمورد راهکار رفع این مشکل گفت: ما برای رفع این موضوع به کمیسیون کارآموزی اعلام کردیم که وکلایی که پایه یک می شوند بدون ملزم بودن به مفاد آیین نامه بتوانند به عنوان پذیرنده کارآموز باشند تا این مشکل حل و فصل شود.
وی درمورد فعالیت های مرکزوکلای استان کردستان در حوزه حقوق عامه گفت: مرکز جدای از مباحث مربوط به ارائه خدمات حقوقی همچون طرح وکلا و بقاع متبرکه، در زمینه هایی همچون پرونده های کثیرالشاکی، ساختمان های نا ایمن، آلودگی هوا، محیط زیست و… فعالیت می کند.
رئیس مرکزوکلای استان کردستان به اهمیت جایگاه وکلا در جامعه اشاره داشت و گفت: امروز نقش و منزلت وکلا در جامعه به واسطه اقدامات و سیاست های مرکز و نگاه ویژه دکترعبدلیان پور ارتقا یافته و مسئولیت ها و انتظارات از این قشر به فراخور ارتباط و تعاملی که با جامعه دارند مورد توجه قرار گرفته است.
مفاخری درآخر با اشاره به روند تامین ساختمان برای مرکز در استان کردستان گفت: امیدواریم با سفر رئیس مرکز به استان کردستان این دستاورد برای ما محقق گردد.