پنجمین جلسه از سلسله جلسات اولین کارگاه تخصصی خوانش آراء بین المللی

پنجمین جلسه از سلسله جلسات اولین کارگاه تخصصی خوانش آراء بین المللی و درس آموخته های آن توسط کمیسیون بین الملل مرکز وکلا با مشارکت دادبان برگزار شد.

در این دوره که با حضور اساتید شاخص و مطرح حقوق بین الملل در حال برگزاری است، برای اولین بار آراء مهم و دعاوی بین المللی در حال نقد و تشریح می‌باشد و ضمن بررسی این آراء به بیان موضوعاتی حول محور رای مطروحه پرداخته شد.

در این جلسه جناب آقای دکتر محسن عبداللهی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، به تشریح و بررسی رای فلاتو علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت. رای flato یکی از رای های بسیار مهم آمریکا علیه جمهوری اسلامی بوده است که تاثیر بسزایی در رویه آراء پس از خودش داشته است. ایشان ضمن توضیح مفاهیمی همچون خسارت تنبیهی به این نکته نیز اشاره کردند که ما در حقوق داخلی مان چیزی با این عنوان نداریم و اگر بخواهیم آراء مشابه با چنین رایی در راستای اقدام مقابل داشته باشیم باید این چنین مفاهیم را استخدام کنیم.

ایشان مفاهیمی همچون مصونیت دولت ها و مصونیت افراد سیاسی را شرح داده و مصادیق تاریخی در پرونده های مختلف برای روشن تر شدن موضوع را بیان کردند. در ادامه جلسه نیز به این نکته اشاره کردند که رای فلاتو از آن جهت اهمیت دارد که رای سابقه است. رای سابقه یا  rule of precedent  به رایی  گفته می‌شود که در نظام قضائی common law  در یک موضوع برای اولین بار صادر می‌شود و با توجه به آن رای، آراء مرتبط بعدی با آن تدوین می‌گردد. از این رو رای سابقه برای دعاوی مطروحه در این سیستم قضائی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

برای دیدن فیلم قسمتی از جلسه لینک زیر را دنبال کنید :

https://www.instagram.com/tv/Cdx8wUfOPlt/?utm_source=ig_web_copy_link

 

برای شرکت در جلسات باقیمانده از سلسه جلسات کارگاه خوانش آراء بین المللی و درس آموخته های آن و بهره مندی از تخفیف ویژه وکلا و کارآموزان مرکز به شماره ۰۹۱۰۴۵۰۲۵۲۵ پیام دهید.

 

 

 

به اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو