نگاهی متفاوت در حوزه اجتماعی؛ هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم

داود کرمی-معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز

تا کنون به این فکر کرده‌اید که چرا بسیاری از نهادها و ارگان‌های دولتی و حکومتی به‌رغم تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر از استفاده از هنر برای انتقال مفاهیم و دستاوردها به مردم، رغبت چندانی از خود نشان نداده‌اند؟
از میان پاسخ‌های متعددی که ذهن نگارنده را به خود مشغول می‌کند، نداشتن آگاهی کامل از قدرت نفوذ هنر در جامعه و داشتن واهمه از تبعات ورود به عرصه هنر، مهم ترین پاسخ برای عدم بهره‌گیری از این ابزار ارزشمند و تأثیر گذار بشمار می‌رود.
پاسخ نخست آنقدر واضح و مبرهن است که نیازی به توضیح بیشتر ندارد اما اینکه داشتن واهمه از تبعات ورود به عرصه هنر به چه معنا است، بی‌شک نیازمند تامل بیشتر است.
“یک قطار تا هنگامی که راه نیافتاده است کسی به او سنگ پرتاب نمی‌کند” این ضرب‌المثلی است که هر یک از ما بارها و بارها آن را شنیده‌ایم. تکرار این ضرب‌المثل در مناسبت‌های مختلف به اندازه‌ای فراگیر شده که نه تنها در جامعه به یک باور تبدیل شده بلکه به مثابه یک نیروی بازدارنده، موجبات واهمه افراد و اشخاصی را فراهم می‌آورد که به دنبال مطرح کردن و یا اجرای یک ایده نو و جدید هستند.
به عنوان مثال چنانچه شما کتابی را به نگارش درآورید و یا اثری هنری خلق کنید برخی از منتقدان و یا به گمان خود دلسوزان، به بهانه نقد آنچنان به شما حمله می‌کنند که در بهترین شرایط شما را از کرده خود پشیمان می‌کنند. در واقع موضوع از حیطه نقد که همانا بیان نقاط قوت و ضعف به منظور ارتقاء اثر مذکور است خارج شده و تبدیل به تخریب می‌شود.
نگارنده خود بارها شاهد چه بسیار استعدادهای خلاقی بوده‌ام که به دلیل انتقادهای تخریب‌گرانه عده‌ای که بعضا از سر دلسوزی نیز بوده، از مسیر فکر و اندیشه و نوآوری خارج شده و عطای آن را به لقای آن بخشیده‌اند.
 مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در دوره تعالی و پیشرفت بر اساس تاکیدات رئیس محترم مرکز تصمیم گرفته تا پیام مقام معظم رهبری را لبیک گفته و با استفاده از تمامی ابزارهای موجود از جمله سینما و تئاتر، ضمن انتقال تجربیات خود به مردم و جامعه هدف، دستاوردهای خود را به نمایش گذارد.
به همین منظور مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده، تهیه‌کنندگی نمایش “الف مثله عبد” به نویسندگی آقای مهدی تاج‌الدین و کارگردانی آقای آرش دادگر، یکی از سرشناس‌ترین چهره‌های عرصه تئاتر کشور و بازی بازیگران سرشناسی همچون بهرام ابراهیمی، صدف اسپهبدی، فرید قبادی، الیکا ناصری و حسین پورکریمی را برعهده گرفته است.
در این نمایش که براساس یکی از پرونده‌های واقعی نگارش و ساخته شده است، مرکز قصد داشته در عمل به رهنمودهای حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژیه رئیس محترم دستگاه عدلیه مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت بزرگ و کم نظیری که امروز در مرکز وجود دارد و ضرورت آگاهی بخشی به جامعه ضمن هشدار به خانواده‌های محترم در خصوص وجود خطراتی که هر لحظه و هر کجا جوانان را در جامعه تهدید می‌کند، به اهمیت نقش وکیل در آگاه‌سازی مردم به حقوق خود و دفاع از آنها و همچنین نقش دستگاه قضا در تحقق حق و حقیقت تاکید کند.نمایش مذکور از سه شنبه شب ۱۵ اسفندماه در پردیس تئاتر شهرزاد به روی‌ صحنه می رود. بی شک انتقاد و اظهار نظر در خصوص نقاط ضعف و قدرت این نمایش می‌تواند چراغ راهی برای تولیدات هر چه بهتر باشد. اما یادمان باشد که این نخستین گام در مسیر استفاده از هنر تئاتر برای انتقال دستاوردهای ارزشمند قوه قضائیه می‌باشد. شایان توجه است، انتقادهای برتر کارآموزان محترم وکالت جزو تکلیف سمینار ایشان محسوب‌ می شود.

به اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو