رئیس مرکز در بازدید از اداره معاضدت مطرح کرد؛ سامانه مشاوره تلفنی ۱۲۹ از ورودی پرونده ها به محاکم قضایی کاسته است(+عکس)

حسن عبدلیان پور با حضور در ساختمان اداره معاضدت از روند ارائه خدمات مشاوره حقوقی رایگان از طریق سامانه تلفنی ۱۲۹ بازدید کرد.

رئیس مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه سامانه ۱۲۹ را یک فرصت مناسب برای آگاهی حقوقی مردم در مورد مشکلاتشان دانست و گفت: افراد می توانند بدون صرف وقت و هزینه در منزل یا محل کارشان با این سامانه تماس بگیرند و بدون پرداخت هزینه از دانش و راهنمایی های حقوقی وکلای مجرب ما بهره مند شوند.

وی افزود: اهمیت و کارایی این سامانه برای رفع نیازهای حقوقی مردم به قدری است که ما تمرکز زیادی روی سراسری و برخط شدن آن گذاشتیم و توانستیم با بهره گیری از توان فنی متخصصان مرکز این مهم را محقق سازیم.

عبدلیان پور درمورد نقش و اثرگذاری سامانه تلفنی ۱۲۹ در کاهش ورودی پرونده ها و دعاوی به محاکم قضایی گفت:

روسای کل دادگستری استان ها که ما در جریان راه اندازی ۱۲۹ از همکاری و همراهی آنها بهره می بریم؛ خودشان این مسئله را اذعان دارند و در اظهاراتشان تاکید می کنند که سامانه تلفنی ۱۲۹ با توجه به مشاوره هایی که به افراد می دهد تاثیرات بسیار زیادی در کاهش ورود پرونده به محاکم قضایی داشته است.

وی ادامه داد: دلیل این امرهم مشخص است چرا که وقتی فردی از یک خدمت حقوقی موثر و مشاوره تخصصی بهره مند می شود بدون اینکه به دفتر یا مرکزخدمات حقوقی مراجعه و ریالی پرداخت کند، مشاوره کامل در مورد موضوع طرح دعوا خود را دریافت می کند و از این جهت بسیاری از دادخواست ها و لوایح به صورت غیر اصولی مطرح نمی شود و وقت دادگاه و قاضی را هدر نمی دهند. ضمن اینکه در بسیاری از موارد وقتی تماس گیرنده از وکیل ما مشاوره دریافت می کند متوجه می شود که به لحاظ قانونی دارای حقی در موضوع مورد دعوا نیست و بی جهت طرح دعوی و ثبت پرونده نمی کند و از این طریق نیز سامانه ۱۲۹ می تواند از ورود پرونده های تشکیل شده با ادله غیرمستند جلوگیری کند.

رئیس مرکز وکلا،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در مورد اجرای استانی این سامانه ابراز داشت: با توجه به گستره جغرافیایی کشور و وسعت برخی استان های و تنوع زبان ها و گویش های محلی، ما سامانه ۱۲۹ را به صورت استانی پایه ریزی کرده ایم تا افراد متناسب با فرهنگ و گویش بومی خود با وکیل و مشاور ما صحبت کند و اینطور نیست که مثلا یک نفر از مشهد با سامانه تماس بگیرد و وکیلی در کرمانشاه به او پاسخ دهد.

وی دراینباره افزود: این مسئله از این جهت است که جدای از زبان و گویش های متفاوت، ما با مسائل حقوقی خاصی در برخی استان ها مواجه هستیم. به عنوان مثال در برخی استان ها جنوبی مسائل مربوط به حقوق گمرکات مبتلابه است و در استان های مرکزی کشور مسائل مربوط به کشاورزی و ثبت زمین و یا در شمال کشور مسائل مربوط به محیط زیست و… رواج دارد که می طلبید ما باتوجه به فرهنگ و شرایط استان بحث تخصص گرایی را در ارائه مشاوره از طریق سامانه تلفنی ۱۲۹ مورد توجه قرار دهیم که این مسئله با استانی شدن این سامانه محقق گردید.

عبدلیان پورهمچنین از گسترش سامانه مشاوره تلفنی ۱۲۹ در شهرهای بزرگ در استان ها خبرداد و گفت: ما درصدد راه اندازی این سامانه در شهرهایی هستیم که هم به لحاظ جمعیت و هم به لحاظ نیاز مردم به مشاوره حقوقی اولویت دارند. به عنوان مثال ما در استان تهران شهرهایی را داریم که به لحاظ تراکم جمعیتی و یا عدم تمکن مالی کافی برای مشاوره با وکیل نیاز جدی به این سامانه دارند و می طلبد که ما در آنجا جدای از سامانه استانی، یک سامانه شهری نیز راه اندازی کنیم تا نیاز مردم به مشاوره حقوقی رایگان از طریق سامانه تلفنی ۱۲۹ مرتفع گردد.

در ادامه این دیدار عزالدین سلیمانی رئیس اداره معاضدت مرکز به ارائه آمار و ارقامی از عملکرد این اداره در ارائه خدمات معاضدتی ارائه کرد.

وی در مورد عملکرد این اداره در حوزه ارائه وکیل معاضدتی گفت: ما در سال ۱۴۰۲ در کل کشور تعداد ۱۳۴۰۲ وکیل معاضدتی به مراجعه کنندگانی که تمکن مالی نداشتند معرفی کردیم و وکلا اعلام وکالت کردند و پرونده ها را به صورت رایگان پیگیری می کنند.

رئیس اداره معاضدت درمورد تعداد وکلای تسخیری درسال ۱۴۰۲ افزود: درخواست هایی از طرف محاکم، دادگاه ها و دادسراها پرونده ها با جرائم مشخص به ما ارجاع داده می شود وما در سال گذشته تعداد ۱۲۱۸۹ نفر وکیل تسخیری معرفی کرده ایم که در پرونده ها اعلام وکالت کرده اند. ضمن اینکه جمع وکلایی که ما به صورت معاضدتی و تسخیری در اختیار متقاضیان گذاشته ایم ۲۵۵۹۱ وکیل بوده است.

سلیمانی درادامه گفت: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۵۸۶۵۱۴ مورد با استفاده از وکلایی که ما در مجتمع هایی قضایی مستقر داریم، مشاوره حضوری دریافت کرده اند.

وی درمورد آمار مربوط به ۵ ماهه اول ۱۴۰۳ گفت: ما دراین مدیت ۳۵۳۰ نفر وکیل معاضدتی در اختیار مردم گذاشته و  ۳۳۹۶ وکیل تسخیری و جمعا ۶۹۲۶ نفر در این مدت وکیل در اختیار افراد قرار داده ایم. وتعداد مشاوره حقوقی حضوری ما در محاکم قضایی ۶۳۴۹۵۷ نفر بوده است .

رئیس اداره معاضدت مرکزهمچنین به خدمات ارائه شده به ایثارگران اشاره کرد و گفت:  تعداد وکلایی که در سال گذشته در اختیار ایثارگران عزیز گذاشته ۷۳۱ وکیل بوده و در پنج ماهه اخیر ۲۶۹ دراختیار ایثارگران گذاشتیم که در راستای تفاهمنامه ای است که با مدیریت ایثارگران قوه قضاییه انجام شد.

سلیمانی همچنین درخصوص سامانه خدمات مشاوره تلفنی ۱۲۹ بیان داشت:

ما جمعاً تعداد ۴۹۹۰۴۵ مشاوره غیرحضوری دراین سامانه ارائه دادیم که آمار تفکیک شده آن از طریق سرورهای مرکز به شرح زیر است:

سه ماهه آخر ۱۴۰۰ تعداد ۳۱۳۶۹ نفر با وکلای ما از طریق سامانه ۱۲۹ تماس داشتند و۱۱۴۰۸۰  دقیقه مکالمه کرده اند.

در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۶۶۱۴۳ نفر با سامانه ۱۲۹ تماس گرفتند که ۵۹۵۱۰۶ دقیقه پاسخگویی از طرف وکلای ما به این تماس ها انجام شده است.

در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۸۸۹۹۱ نفر با ۱۲۹ تماس گرفتند که ۶۶۹۵۱۴ دقیقه پاسخگویی از طرف وکلای ما صورت گرفته است.

در پنج ماهه اول سال ۱۴۰۳ صرفا ۱۱۲۵۴۲ نفر با سامانه ۱۲۹ تماس داشتند که ۳۸۶۶۳۷ دقیقه هم پاسخ دریافت کردند.

 

 

به اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو