به ابتکار کمیسیون بین الملل مرکز وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و با دعوت از ریاست کمیسیون بانوان مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه سرکار خانم دکتر یاوری و اعضای کمیسیون، همچنین خانم دکتر فاطمه بهرام آبادیان عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس هیات مدیره سازمان مردم نهاد چترا ، نماینده محترم شورای شهر تهران جناب اقای دکتر محمد میانکار، نماینده محترم خواهران سازمان بسیج حقوقدانان استان تهران سرکار خانم سعادتی، نماینده دادستانی مرکز سرکار خانم دکتر مژگان شهباززادگان، جناب دکتر مهدی مقسومی فعال حوزه رسانه و حقوق بین الملل، جناب دکتر هاشمی شاهرودی عضو کمیسیون بین الملل مرکز و مدیر گروه سازمان ها و ارتباطات بین المللی اندیشکده مطالعات راهبردی حقوق بین الملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، سرکار خانم دکتر کشیری عضو کمیسیون بین الملل مرکز و مدیر گروه حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه اندیشکده مطالعات راهبردی حقوق بین الملل مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه و جناب دکتر عامری از مدیران اندیشکده مطالعات راهبردی حقوق بینالملل مرکز و عضو هیات علمی دانشگاه و جمعی از بانوان فرهیخته مرکز نشست تخصصی با عنوان ارزیابی چالش ها و ظرفیت های توسعه جایگاه زنان در سطح بین المللی با هدف کاهش آسیب های اجتماعی در سالن نشست ساختمان مرکز وکلای قوه قضائیه برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر عبدی ریاست محترم کمیسیون بین الملل و رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی حقوق بین الملل ضمن خیر مقدم به مهمان گرامی حاضر، موضوع نشست را موضوع بسیار مهم تلقی نمودند و اظهار کردند:نقش زنان در توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جوامع روزبهروز پررنگتر میشود. ارتقای جایگاه زنان در ابعاد مختلف جامعه علاوه بر تحقق عدالت اجتماعی، یکی از ابزارهای مؤثر در کاهش آسیبهای اجتماعی به شمار میرود. با این حال، توسعه جایگاه زنان با چالشها و موانعی در سطح ملی و بینالمللی روبهرو است که شناسایی و رفع آنها ضرورت دارد. زنان به عنوان عاملان صلح و ارتقای سرمایه اجتماعی میتوانند فرهنگ گفتوگو، مدارا و همبستگی اجتماعی را تقویت نمایند.
کمیسیون بین الملل در راستای وظیفه ذاتی خود در راستای تحقق توسعه پایدار و کاهش آسیبهای اجتماعی، توجه جدی به توانمندسازی زنان و رفع موانع پیشروی آنها در حوزه بین الملل را در دستور کار خود قرار داده است. حضور زنان فعال در سازمانهای بینالمللی و NGOها باعث مطرح شدن مطالبات حقوق بشری و برابری جنسیتی در مجامع بینالمللی میشود. زنان میتوانند صدای والدین، کودکان و گروههای آسیبپذیر در عرصه جهانی باشند و در تدوین و اجرای سیاستها نقش مؤثر ایفا کنند.در اندیشکده مطالعات راهبردی ارتقا جایگاه بانوان در عرصه بین الملل به خصوص بانوان مرکز را جزو هدف های با اولویت در نظر گرفتیم و از همه بانوان فرهیخته مرکز و جامعه ایران اسلامی دعوت میکنیم که در رسیدن این هدف یاری رسان باشند. ریاست محترم مرکز جناب دکتر عبدلیان پور نیز همواره جایگاه ویژه ای برای حوزه بانوان و ارتقا جایگاه آنان قائل بوده و در عمل نیز سیاست های مرکز هم در همین راستا بوده است. یکی دیگر از سخنرانان سرکار خانم دکتر یاوری ریاست محترم کمیسیون بانوان مرکز وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بودند.
ایشان حضور یکی از بانوان مرکز را در صحنه بین المللی و نشست پنجاه هشتمین شورای حقوق بشر در ژنو افتخار افرین توصیف نمودند و فرمودند تربیت بانوان متخصص و ارتقا جایگاه بانوان علاوه بر این که در حوزه ملی حایز اهمیت است سبب نقش افرینی آنان درحوزه های بین المللی می شود و در همین جا آمادگی کامل کمیسیون بانوان برای همکاری در حوزه بین المللی مرتبط با بانوان با کمیسیون بین الملل اعلام میکنم و انشالله بعد از سیاست گذاری های لازم، در حوزه اجرا با همکاری نهاد های مرتبط و همکار شاهد اتفاقات خوب و درخشانی باشیم.
بعد از بیانات سرکار خانم یاوری، سرکار خانم دکتر کشیری عضو کمیسیون بین الملل و مدیر گروه حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه اندیشکده حقوق بین الملل به نقش زنان و استفاده از توانمندی زنان در حوزه داخلی و بین المللی پرداختند و اشاره کردند اگر جایگاه واقعی زنان در جامعه شناسایی شود بسیاری از اسیب های اجتماعی کاهش پیدا خواهد کرد. حضور زنان در عرصه بینالملل نه تنها بر بهبود وضعیت زنان اثرگذار است، بلکه آیندهای امنتر، سالمتر و عادلانهتر برای کل بشریت رقم میزند. ارتقای این حضور نیازمند رفع موانع ساختاری، فرهنگی و قانونی و همچنین حمایت فعال جامعه جهانی است.
حضور زنان موفق در عرصههای بینالمللی همچون سازمان ملل و سازمان های بین المللی الهامبخش زنان و دختران در سطوح ملی و محلی است و باعث شکستن کلیشهها و تبعیضهای جنسیتی میشود. ایشان پیشنهاد ایجاد کارگروهی در خصوص اقدامات عملی در حوزه این جایگاه در مرکز با استفاده از ظرفیت های داخل مرکز و مجموعه های فعال در این حوزه در خارج مرکز دادند.
در ادامه سرکار خانم دکتر شهباززادگان دادیار محترم انتظامی مرکز وکلا با اشاره به فعالیت پژوهشی خود در حوزه کودکان در حقوق داخلی و فقه اسلامی و حقوق بین الملل به تشریح اسیب های این حوزه پرداختندو ابراز خوشحالی نمودند که بعد از ۲۵ سال از وجود مرکز وکلا در حال حاضر جایگاه بانوان بیش از هر زمان دیگری ارتقا پیدا کرده است . سرکار خانم فاطمه بهرام آبادیان استاد دانشگاه و مدیرعامل نهاد مردم نهاد چترا که دارای مقام مشورتی در سازمان ملل متحد می باشد با اشاره به فعالیت های حوزه های مختلف چترا در حوزه کودکان، حق بر سلامت،آسیب های روانی، مبحث اعتیاد و سایر مباحث بیان نمودند که مجموعه چترا در حال حاضر به بیش از ۴۰۰۰ نفر خدمات رایگان ارائه می دهد. ایشان فرمودند در حوزه بین الملل کارهای زیادی در ایران در زمینه بانوان انجام می شود ولی متاسفانه بازخورد رسانه ای ندارد و تصویری غلط از جایگاه زنان ایرانی در رسانه های بین المللی شکل گرفته که به عنوان یک چالش باید در این خصوص راه کار های لازم را پیدا کرد. ایشان ابراز کردند که چترا در حوزه های تحت فعالیت خود امادگی همکاری با مرکز وکلا را با افتخار دارد.سخنران بعدی جناب دکتر مقسومی حقوقدان و فعال در حوزه رسانه بودند که در خصوص نشست ۵۸ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو توضیحاتی ارایه نمودند و ایشان بیان کردند در خیلی از موارد باید در حوزه بین الملل کار کنیم و کارهای کارشناسی در حوزه زنان و کودکان داشته باشیم و حضور زنان ایرانی را در عرصه بین الملل تقویت نماییم.
جناب دکتر هاشمی شاهرودی معاون محترم دانشگاه عدالت و عضو کمیسیون بین الملل مرکز وکلا به عنوان اخرین سخنران این نشست فرمودند که باید در مناسبت های ملی و بین المللی در حوزه زنان برنامه ویژه ای داشته باشیم و کارهای مشترک با مراکز آموزشی و پژوهشی در راستای دیپلماسی حقوقی با محوریت بانوان انجام دهیم و هر چقدر در این خصوص همکاری های مستمر داشته باشیم قطعا نتیجه بهتری خواهیم گرفت .در پایان نشست تصمیم به ایجاد کارگروهی برای پیشنهادهای صورت گرفته در جلسه گرفته شد و نشست با صلواتی برمحمد و آل محمد خاتمه یافت.